Wordt magnesium door de huid opgenomen?

Wordt magnesium door de huid opgenomen?

Wetende dat de meeste mensen een MAGNESIUMTEKORT hebben, was ik erg blij om dit niveau in mijn bloed te zien.

Ik neem nooit magnesiumsupplementen, maar we floaten uiteraard wel en we gebruiken thuis ook Epsomzout in ons bad. Dit zijn onze twee grote momenten van ontspanning en herbronning, elk in hun eigen categorie/niveau ;-).

En daarnaast letten we op onze voeding en onze levensstijl, en dat is alles wat ik doe aan mijn magnesiumsuppletie.

Dus, althans voor mij, neemt het twijfel weg die ik had of magnesium door de huid wordt opgenomen in Epsom zout water. Er wordt veel over gezegd maar ik zou alvast geneigd zijn te zeggen: ja, ik geloof dat het wordt opgenomen!

Opmerking van mijn arts na het bespreken van deze testuitslag: het is een meting in het bloed en niet intra-cellulair. Dat kan een heel ander resultaat geven. Om te controleren of je een tekort aan magnesium hebt, zegt hij, neem een paar dagen een paar supplementen en als je het verschil voelt, dan heb je het toch nodig.

Heb jij soortgelijke waarnemingen als gevolg van het beoefenen van floating of het nemen van supplementen?